Online Skype lessen Petra Mens-Omtzigt Cursus Grieks

Ervaringen van cursisten Over de lessen

"Wij volgen nu al twee jaar skype lessen bij Petra.
Het is een geweldig leuke en plezierige manier van les krijgen, de interactie is heel goed.
Het voelt alsof Petra er gewoon bij zit.
Je blijft geboeid bij de les en het extra scherm met geschreven uitleg, zoals op een schoolbord in de klas, werkt ook heel fijn.
Zo heb je alle aandacht bij de les zonder dat je zelf alles hoeft op te schrijven om het te onthouden.(via Docs).
Petra heeft een prettige manier van lesgeven en dat verveelt nooit, elke week kijken we uit naar onze Griekse les.
Kortom de perfecte manier van Grieks leren doe je bij Petra via Skype lessen!!
😉
Groetjes Edwin en Janine


"Met enige schroom, want Grieks is niet bepaald een makkelijke taal, heb ik me (eind 2018) ingeschreven voor Griekse les door Petra Omtzigt in Den Haag.
Dat bleek een schot in de roos, had ik dat maar jaren eerder gedaan!
Petra geeft op een uiterst plezierige wijze les waarbij niet alleen de Griekse taal op zich maar ook de Griekse levenswijze en cultuur aan de orde komt.
Op grond van haar eigen leerervaringen heeft ze een logisch samenhangende en toegankelijke lesstof ontwikkeld waarmee je je al snel basaal Grieks eigen maakt.
Ook wordt veel aandacht besteed aan zowel de Griekse als Nederlandse grammatica want ook Nederlands is niet echt makkelijk.
Ik kijk telkens uit naar de nieuwe les want ik vind het een genot om deze wijze een taal te leren, dat had ik nooit van mezelf gedacht."

Peter C."Als Griekenlandfan liep ik al jaren met het idee om Grieks te gaan leren en in het najaar van 2019 heb ik de stoute schoenen maar eens aangetrokken en ben ik begonnen met Griekse les bij Petra Mens-Omtzigt in Lisse. De lessen en de lesboeken van Petra zijn op een logische en zeer overzichtelijke manier samengesteld. Tijdens de lessen vertelt Petra veel over de herkomst van woorden en deelt ze ook haar uitgebreide kennis van het land. In het begin hebben we erg veel geoefend met het Griekse alfabet en aan het eind van dit eerste jaar zijn we al veel aan het oefenen geweest met spreekvaardigheid. Helaas konden de klassikale lessen door de Coronacrisis op een gegeven moment geen doorgang meer vinden. Petra heeft alles in het werk gesteld om de lessen via Skype te hervatten. Dat was even wennen, maar uiteindelijk beviel dit zo goed dat we er nog drie extra lessen aan vastgeknoopt hebben. Ik kijk nu al uit naar het tweede jaar en ik hoop dat we volgend jaar ook weer de kans zullen hebben om alles wat we geleerd hebben in de praktijk te brengen ergens op een mooi Grieks eiland."
Hella R."Sinds de corona crisis volg ik bij Petra de Griekse lessen via Skype. Het is fantastisch, en je hoeft er niet voor de deur uit! Via google docs worden de grammaticale onderwerpen uitgelegd, die print ik daarna weer uit, en je kunt de uitspraak goed oefenen. Ik kan het iedereen aanbevelen."
Plonia"Ik had al les van Petra en toen kwam Corona en kregen we Skype les. Ik had nog nooit geskyped en zag daar een beetje tegenop. Maar ook dit had Petra (natuurlijk) goed voorbereid en wist zij eenvoudig uit te leggen. Daarnaast kunnen we tegelijkertijd ook nog meekijken naar de tekst in een document, eigenlijk net zoals zij dit in de ‘echte’ les doet. Handig dat ik dit nu ook kan. Die tekst krijg je daarna over de mail, ook net zoals ik gewend was. Ging het Grieks leren op zich ook maar zo makkelijk, maar ik kom er wel, stap voor stap."
C. de Wit"Petra heeft engelengeduld."
Marianne"In eerste instantie vroeg ik mij af of dat wel handig is, een docent die zelf geen Griekse is. Nu denk ik dat dat juist een pluspunt is. Kijk, Grieks kan zij wel, maar echt begrijpen waar je als Nederlandse student tegenaan loopt, kan zij dus ook!"
M.K."Petra is didactisch hartstikke goed. Er zit een mooie opbouw in haar lessen en ze gaat pas verder als het vorige echt duidelijk is. Dit stemt ze af op de wensen van jezelf of de groep. Het huiswerk sluit altijd perfect aan bij de stof en zo rol je steeds automatisch een stapje verder."
Tineke Tas"Petra heeft een enorme liefde voor de Griekse taal en lijkt er echt voldoening uit te halen dit te delen met wie maar een poging wil wagen. Zij begrijpt hoe moeilijk dit voor sommigen is, maar heeft voor elk niveau wel een klasje. Je kan ook prive les krijgen. Als je onzeker bent of het wel wat voor je is, mag je ook altijd eerst eens komen meekijken, ook nu met Skype. Je kunt het altijd proberen. Sommigen doen het echt alleen voor de lol en vakanties, anderen hebben een Grieks familielid enz. Zo ontmoet je ook nog allerlei mensen. Ik vind het altijd gezellig. En leerzaam natuurlijk."
Anneke vd L.